CooL Coaching op Leefstijl

Wat is het?

CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht (en aanvullende risicofactoren) of ernstig overgewicht. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten.

Doel?

Een vitaler, gezonder, gelukkiger en meer ontspannen leven met een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering

 

 

De eerste stap

Wil je ook een gezonder en gelukkiger, energieker en meer ontspannen leven? Kom in beweging en zet de eerste stap: ga voor een doorverwijzing voor CooL naar jouw huisarts of praktijkondersteuner.

Is het wat voor mij?

Bij deelname aan Cool stel je samen met mij je persoonlijke doelen op. Hier ga je tijdens het programma aan werken in je eigen tempo en op je eigen manier. Je hebt zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is een gezonde leefstijl? Wat is de beweegnorm? Hoeveel slaap is gezond? Wat is gezonde voeding?
  • Hoe gezond is mijn eigen leefstijl? Eet ik gezond? Beweeg ik genoeg? Ontspan ik voldoende?
  • In welke situaties eet ik meer dan ik zou willen?
  • Is mijn leven in balans qua werk en prive?
  • Wat kan ik veranderen? Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken?

Het proces

We plannen altijd eerst een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek, bepalen we in overleg met elkaar, je doelen en bijpassende acties. Vervolgens ga je met deze acties, in je eigen tempo, aan de slag. Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij jou past. Ik als leefstijlcoach zal je hierbij motiveren en ondersteunen.

 

We kijken samen naar wat er nu al goed gaat en wat je nog zou kunnen verbeteren op het gebied van voeding, slaap, bewegen, stress en ontspanning. Hierbij is het belangrijk om kleine stapjes te zetten zodat je jezelf kans op succes gunt. Op deze manier breng ik jou letterlijk en figuurlijk in beweging met als doel het realiseren van een duurzame gedragsverandering. 

 

Je hebt zowel één-op-één gesprekken met mij als coach als groepssessies met andere deelnemers.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een vergrote buikomvang (meer dan 88cm voor vrouwen en meer dan 102cm voor mannen), slaapapneu, artrose of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt;
  • Als je ernstig overgewicht hebt (een BMI hoger dan 30), ongeacht buikomvang, ongeacht comborbiditeit. 
Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kunt u deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.
BMI meter - Leefstijlcoach

Wat verwacht ik van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos. Het wordt vergoed vanuit de basiverzekering (mits je voldoet aan de criteria) en gaat niet ten koste van het eigen risico. Van jou wordt wel het één en ander verwacht. Het is de bedoeling dat je bij alle-sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die we samen hebben bepaald. 


Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen en sporten. Ik help jou wel bij het vinden van een geschikte sport of andere passende vorm van beweging. Let op: beweging wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. 

Voor meer informatie kunt u uiteraard vrijblijvend contact met mij opnemen! Of neem een kijkje op de website van het CooL-Programma!

Kijk hier wanneer de eerst volgende evenementen plaats vinden en wanneer de eerst volgende groepen van start gaan

Vraag een gratis gesprek aan

Wilt u meer weten of heeft u nog wat vragen waarvan u het antwoord niet in de FAQ kunt vinden? 

Voel u altijd vrij om een gratis gesprek aan te vragen, zo kunnen we samen kijken welke aanpak het beste bij u past.