Wat is het CooL-programma?

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht (en aanvullende risicofactoren*) of ernstig overgewicht. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten.


Doel?

Een vitaler, gezonder, gelukkiger en meer ontspannen leven met een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering.

Daarom CooL

Bij deelname aan Cool stel je samen met mij je persoonlijke doelen op. Hier ga je tijdens het programma aan werken in je eigen tempo en op je eigen manier. Je hebt zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is een gezonde leefstijl? Wat is de beweegnorm? Hoeveel slaap is gezond? Wat is gezonde voeding?
  • Hoe gezond is mijn eigen leefstijl? Eet ik gezond? Beweeg ik genoeg? Ontspan ik voldoende?
  • In welke situaties eet ik meer dan ik zou willen?
  • Is mijn leven in balans qua werk en prive?
  • Wat kan ik veranderen? Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken?
Wandelen leefstijl

Stap voor stap aan de slag!

Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij jou past. Ik als leefstijlcoach zal je hierbij motiveren en ondersteunen. Beweging wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Ik zal samen met jou gaan onderzoeken hoeveel je nu beweegt, wat je nog meer zou kunnen/willen doen en welke bewegingsvormen/sporten het beste bij jou past. Op deze manier beng ik jou letterlijk en figuurlijk in beweging met als doel het realiseren van een duurzame gedragsverandering.

 

Gezonde voeding

 

De eerste stap

Wil je ook een gezonder en gelukkiger, energieker en meer ontspannen leven? Kom in beweging en zet de eerste stap: ga voor een doorverwijzing voor CooL naar jouw huisarts of praktijkondersteuner.

 

Geen kosten

Het leefstijlprogramma CooL wordt door alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed.

 

Voor meer informatie kun je uiteraard vrijblijvend contact met mij opnemen!

 

* Overgewicht (BMI 25-30) en een grote buikomvan: >88cm (vrouwen) >102cm (mannen) en/of overgewicht (BMI 25-30) met comorbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, atrose of slaapapneu of obesitas (BMI >30), ongeacht buikomvang, ongeacht comorbiditeit.

 

 

Vraag een gratis gesprek aan

Wilt u meer weten of heeft u nog wat vragen waarvan u het antwoord niet in de FAQ kunt vinden? 

Voel u altijd vrij om een gratis gesprek aan te vragen, zo kunnen we samen kijken welke aanpak het beste bij u past.