Over mij

Wie ben ik?

Ik woon in Bemmel met mijn gezin en hond. Ik ben geboren in Groningen, maar ik ben in de jaren ´90 naar Nijmegen verhuisd voor mijn studie Communicatie Wetenschap. Vervolgens heb ik meer dan 20 jaar in de buitendienst voor een farmaceutisch bedrijf gewerkt. Sandra Pastoor de leefstijlcoachTijdens mijn werk heb ik met talloze artsen en verpleegkundigen gesproken over behandeling van aandoeningen zoals COPD, Astma, hoge bloeddruk en type2 Diabetes. Sommige van deze aandoeningen zijn te voorkomen of zelfs te genezen door het volgen van een gezonde leefstijl. Uiteindelijk kwam ik er achter dat ik preventie steeds interessanter vond in plaats van medische behandelingen.

 

Daarom heb ik besloten om een opleiding te volgen tot leefstijlcoach aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Na het afronden van deze opleiding ben ik naast mijn vaste baan van 4 dagen gestart als leefstijlcoach maar al gauw bleek dat dit niet meer te combineren was. Daarom heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn hart gaan volgen: ik heb mijn baan opgezegd en gekozen voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik ben voor mij zelf begonnen als zelfstandig leefstijlcoach. 

 

Als leefstijlcoach kan ik mijn kennis over obesitas én leefstijlgerelateerde aandoeningen combineren, om mensen met overgewicht te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Het resultaat kan zijn dat je hierbij afvalt. Als ‘ervaringsdeskundige’ heb ik zelf ook gebruik gemaakt van deze ‘methode’ van leefstijlverandering. Ik was van kind af aan al te zwaar. Nadat ik alle dieten heb geprobeerd en inmiddels heb ervaren wat het ‘jojo-effect’ is, heb ik besloten mij niet langer te focussen op mijn gewicht maar op een gezonde leefstijl. Dus niet meer denken ‘ik ga naar de sportschool om af te vallen’, maar ‘ik ga naar de sportschool omdat dit goed is voor mijn gezondheid’. Niet meer denken “ ik mag dat gebakje niet want daar zitten te veel calorieen in”, maar “ik wil dat gebakje niet want daar zit teveel verzadigd vet in en dat is niet goed voor mijn cholesterol”. Hierdoor werd het opeens veel gemakkelijker om mijn leefstijl vast te houden, en viel ik af, maar nog fijner: de kilo’s kwamen ook niet meer terug.

 

Niet onbelangrijk, bij deze leefstijl kon ik mijzelf ook wel een iets lekker gunnen, maar dan zonder een schuldgevoel te hebben achteraf!

 

In mijn vrije tijd, wandel ik graag met onze hond Joppe in de polder. Niet alleen goed voor mijn dagelijkse stappen maar ook een manier om mijn hoofd ‘leeg te maken’ en even in het hier en nu te leven. Verder doe ik aan Yoga en plan ik tijd in om naar de sportschool te gaan.

 

Een van mijn andere grote hobby’s is reizen en nieuwe werelden en culturen ontdekken. Het liefst reis ik met een rugzak en maken we gebruik van lokaal vervoer. Dit is ook een van de redenen dat ik naast Engels, Spaans en Frans spreek. Ook tijdens mijn werk als leefstijlcoach vind ik het leuk om mij te verdiepen in deelnemers uit andere culturen met bijvoorbeeld specifieke eetculturen.


In Arnhem werk ik samen met het Sportbedrijf Arnhem. Verder werk ik als relatiemanager Kind&Sport voor de Esther Vergeer Foundation.

Etenscultuur reizen leefstijl coaching